18 juni 2018
19:00

We're in this together!

Seriefinal,
Ett riktigt tungviktsmöte, i ena ringhörnan SIS med en statistik på 7 segrar och 1 oavgjord innan matchstart. I andra ringhörnan NGIS med en statistik på 6 segrar och 1 förlust. SIS har en match mer spelad än NGIS och för att fortsätta hålla dem på avstånd var man tvungna att göra jobbet 100%. Till ovanligheten skulle man även spela 9-manna då NGIS hade lite med folk.
Matchen börjar trevande med två lag som känner på varandra, och det är NGIS som visar upp sin spelidé tydligast. Man vill rulla boll och med snabba kombinationer på mitten såga sig igenom sina motståndare. SIS som ser otroligt tunga och sega ut har svårt att hänga med i svängarna och det spelar säkert in att vissa spelare idag får spela på ovana positioner då det tillämpades 9-manna.

Dock skall inte matchen bli speciellt gammal innan SIS kan spräcka sin målnolla, man gör det på en omställning på vänsterkanten via Magda. Magda som varit oerhört nyttig för sitt lag under vårsäsongen fortsätter att producera, hon vänder bort sin back och sätter inspelet mot främre stolpen där Maja enkelt kan stöta in ledningsmålet 1-0.
Efter ledningsmålet lägger sig SIS på vänt och låter NGIS styra spelet. Stundtals får NGIS styra lite för mycket och skapar en del oroligheter, man har ett skott utifrån som Anna i SISmålet tappar mellan benen, som tur är står stolpen i vägen och kan rädda henne. Därefter radar NGIS upp hörna efter hörna men ingen av dem resulterar i några större farligheter.
1-0 håller i sig och matchen tickar upp mot minut 36´ när NGIS mittback tappar bollen på mittplan och friställer Magda som kan sätta fart och trycka dit 2-0 till SIS. Man håller ledningen till paus och tränare Sebastian är inte nöjd efter det tama försvarsspelet som laget visade upp under stora delar av första halvlek. Det gör två byten och roteras om lite i laget för att ge en bättre balans åt mittfältet.

Andra halvlek fortsätter som den första pågick, det är NGIS som äger boll och försöker hela tiden såga sig igenom dock tar det stopp på SIS mittfält gång efter annan. De bytena som gjordes i paus har verkligen gett SIS en bättre balans än i första. Man står upp bra och fortsätter att ligga på med sina omställningar. Det skapas inga större farligheter för något av lagen, SIS saknar skärpan i sista passningen och NGIS saknar tyngden framåt. Magda och SIS kommer att bjudas på ett och annat friläge innan matchen är slut men tyvärr är det inget av dem som resulterar i mål. Med två minuter kvar av matchen skall dock Magda få sista ordet, hon gör 3-0 till SIS efter en målvaktsbjudning och matchen är punkterad.
SIS gör ingen jättematch men man gör det som krävs. Man vinner, kanske inte så rättvist men välförtjänt. NGIS äger spelet med det är SIS som har kylan och skärpan i avsluten. Sista matchen för SIS under vårsäsongen spelas på tisdag 26/6 borta mot Westbo United.

VI tackar våra tillresta supportar som stöttar oss i ur och skur, hemma som borta.